MontBlanc

RM17

Kokapena: Vitoria-Gasteiz Mota: Etxebizitza
Azalera: 113 m2 Bezeroa: Partikularra
Data: 2018ko maiatza Argazkiak: Desenfocados
Estudioak burututako lehenego proiektuetako batean, Madrildik heldu berri zen bikote gazte baten etxebizitza eraberritu zen. Bezeroek altzari propio ugari eta diseinuzko pieza bereziak zituzten, eta elementu berriekin batera integratu behar ziren; beraz, beren estilo bakarra islatuko zuen espazio bat sortzea izan zen erronka. Premisa nagusia espazio irekiak, sabai altuak eta espazio malguak sortzea izan zen, non argi naturala protagonista izango zen. Oin-plantak, laukizuzena eta bi fatxada zituena, erronka paregabea izan zuen: eguneko espazioa atzealdean zegoen, sarreraren kontrako aldean. Egonlekuen kokapena, batez ere hezeguneena, aldatu gabe mantendu behar zen, lehendik zeuden instalazioen mugak zirela eta. Emaitza bikotearen esentzia kapsulatzen duen egoitza bat izan zen, bere estilo pertsonala beharrezko funtzionaltasunarekin uztartuz, horrela txoko bakoitzak istorio bat kontatzen duen etxe bat sortuz, non argiak eta zabaltasunak harmonia inguratzaile batean bat egiten duten.